Fairtrade groothandel

Fairtrade groothandel - Cerro Azul Food

Cerro Azul Food BV is een fairtrade groothandel voor eerlijk verhandelde fair trade levensmiddelen. Voor veel producenten verzorgen wij (exclusief) de import en distributie op de Nederlandse markt.

‘Cerro Azul’ betekent in het Spaans 'Blauwe Heuvel'. Het staat symbool voor gebieden waar mens en natuur elkaar in harmonie ontmoeten. Hiermee willen wij benadrukken dat eerlijke handelsvoorwaarden en respect voor mens en milieu bij ons hoog in het vaandel staan. Voor al onze producten is een eerlijke prijs betaald en de meeste producten hebben een keurmerk van een externe certificerende instelling voor eerlijke handel. Daarnaast zijn veel producten ook biologisch.

Ethische overwegingen vormen voor ons de basis bij de selectie van het assortiment. Maar er is meer.... de producten zijn stuk voor stuk van excellente kwaliteit: het moet lekker zijn! De meeste producten hebben bovendien een zeer aantrekkelijke uitstraling. Dit maakt hen zeer geschikt als cadeau bijvoorbeeld bij het samenstellen van een cadeaupakket.
klik hier voor onze fair trade producten.

Geschiedenis

Cerro Azul Food is in 2006 opgericht. Sinds 2011 is Cerro Azul Food een geheel zelfstandige organisatie met 6 medewerkers. Naast de fysieke distributie wordt er steeds meer aandacht besteed aan activiteiten die de verkoop ondersteunen, zowel richting onze afnemers als richting de eindconsument. Het assortiment heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een compleet pakket fair trade producten.

Waarom fairtrade?

Onze missie is een bijdrage te leveren aan betere leef- en werkomstandigheden voor boeren en werknemers in ontwikkelingslanden. Dit doen wij door langdurige relaties aan te gaan met producenten en organisaties die fair trade producten leveren. Voor diverse fair trade merken verzorgen wij de import, marketing en distributie. Onze klantenkring bestaat vooral uit wereldwinkels, maar we distribueren ook steeds meer naar andere Nederlandse en buitenlandse kanalen.

Typerend voor Cerro Azul Food is dat wij weinig fair trade producten onder ons eigen label voeren en zoveel mogelijk de merknamen van onze partners gebruiken. Dit is gunstig voor de producenten en geeft hen perspectief voor de lange termijn. Hun merk krijgt hierdoor immers naamsbekendheid op de Nederlandse markt. Daarnaast profiteren wij van de innovatiekracht van de producent en kunnen wij een breder assortiment bieden dan onder een eigen label mogelijk zou zijn. Dit is weer gunstig voor onze afnemers.