Stellar Organics & Firefly

De Firefly wijnen worden gemaakt door Stellar Organics, Zuid-Afrika. De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden die liggen tussen de noordelijke grenslijn van de Olifantenrivier en Namaqualand. Stellar is de grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika en al haar producten zijn Fair for Life gecertificeerd.


Er is een vriendelijke, ontspannen werkverhouding tussen de boeren en arbeiders. De arbeiders zijn voor een belangrijk deel eigenaar van de wijngaard en de wijnkelder. De fairtrade premie wordt geïnvesteerd in huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs voor de arbeidersgezinnen en vele andere projecten. Jonge kinderen gaan naar een nabijgelegen dagschool/naschoolse opvang. Voor oudere kinderen is er een schoolbus beschikbaar.

Assortiment Stellar Organics

Cerro Azul Food heeft een breed assortiment wijnen van Stellar Organics. Naast een breed assortiment 250ml en 750ml verpakkingen onder de naam Firefly, voeren wij de volgende specialiteiten van Stellar:
  • Heaven On Earth: een dessertwijn waarbij de druiven worden ingedroogd op een bedje van stro en rooibos.
  • Vonkelwijn: een witte mousserende wijn. Geweldig bij feesten en bij de jaarswisseling, ook altijd leuk om cadeau te geven
  • Stellar Merlot no Sulphur added: een rode wijn zonder toegevoegde sulfiet;
  • Stellar Grace: een zoete rode wijn die vooral als avondmaalswijn in kerken en christelijke gemeenten wordt gebruikt

Meer informatie Stellar Organics:

Naar de website van Stellar Organics